Öğrencilerimizin Uyması Gereken Okul Kuralları

Okullarda Uyulması Gereken Kurallar Nelerdir?

05.09.2023 667

1. Sabah anne babamızı üzmeden , yormadan erken kalkmak , kahvaltımızı yaparak hazırlanmak .

2. Okula zamanında gitmek, geç kalmamak.

3. Tören ve toplanma saatinde (09:00) toplanma alanında hazır bulunmak .

4. Mazeretsiz , izinsiz  devamsızlık yapmamak.

5. Hasta olduğumuzda okul idaresine bilgi vermek ve muayene olmak , muayene sonucuna göre hareket etmek , başkalarının sağlığını tehlikeye atmamak

6. Öğretmenleri derste dikkatli dinlemek, dersi derste öğrenmek.

7. Derste ders harici şeylerle meşgul olmamak.

8. Ders sırasında başkalarını rahatsız etmemek, konuşup gürültü yapmamak.

9. Ev ödevlerini zamanında yapmak ve istendiğinde öğretmene göstermek.

10. Teneffüslere zamanında çıkmak ve derse giriş zili çaldığında sınıfa dönmek.

11. Ders giriş zili çaldığında hangi ders yapılacaksa o dersin kitap , araç ve gereçlerini hazırlayarak öğretmeni beklemek.

12. Tuvalet ve kantin ihtiyaçlarını teneffüs zamanında gidermek.

13. Okul içerisinde,koridorlarda ve sınıfta yiyecek ve içecekleri yere dökmemek.

14. Okulda sakız çiğneyip yere atmamak.

15. Yiyecek ve içecekleri sıra altına vb yerlere koymamak , yiyip içtikten sonra varsa ambalaj atıklarını sıfır atık kutularına atmak .

16. Arkadaşlarımızdan izinsiz (kitap, defter, kalem, silgi vs.) gibi özel eşyalarını kullanmamak.

17. Arkadaşlarımızla alay etmemek, lakap takmamak ve küçük düşürmemek.

18. Yazılılarda kopya çekmemek ve kopya vermemek.

19. Okul girişinden son ders bitip çıkış yapılıncaya kadar cep telefonunu kapalı tutmak.

20. Okulda diğer öğrencilere hiçbir şekilde fiziksel temas içeren saldırıda yada sözlü tacizde bulunmamak ..

21. Okulda bulundurulması yasak materyal  getirmemek.

22. Okula gelirken ders araç ve gereçlerini getirmek.

23. Okuldan sonra oyalanmadan eve gitmek.

24. Okul araç ve gereçlerine zarar vermemek.

25. Başta öğretmen ve çalışanlar olmak üzere tüm büyüklerimize karşı saygılı olmak.

26. Okul kılık ve kıyafet kurallarına uymak.Temiz ve düzgün giyinmek.

27. Bir talep yada şikayetimiz olduğunda bunu konu ile ilgili görevli ve yetkili kişi ile paylaşmak . Örneğin sınıf içinde anlık cereyan eden bir olayı dersi yapan öğretmene , devam eden bir sorunu sınıf rehber öğretmenine, okul bahçesinde yada koridorda cereyan eden bir konuyu da nöbetçi öğretmene bildirmeliyiz.